Parfymér ditt hår

Lush er et duftende selskap. Vi skaper dufter for nesten alle nye produkter vi finner opp og det er ofte duften som gir bestselgere. Duftene til våre produkter lages i overetasjen av vår aller første butikk i 29 High Street, Poole, England, hvor en av Lush sine grunnleggere Mark Constantine og hans sønn Simon arbeider. Det er der Simon har lært seg yrket som parfymemaker ved å skape dufter til våre produkter sammen med sin far.


Våre parfymemakere forstår at dufter utgjør en stor del av våre liv. Dufter har tilgang til vår hjerne på en høyst primitiv måte. Luktelappen er en del av det limbiske system – noe som iblant kan vekke minner ettersom at de er så intimt sammenflettet med våre følelser. Hvem har vel ikke reist tilbake i tiden til sine skoledager og til duften av nykvessede blyanter, viskelær og rengjøringsmidler, og hvem kan vel noensinne glemme duften av en elsker?
Ordet parfyme kommer fra latin og betyr «gjennom røyk». Ordet beskriver parfymering med brennende aromatiske tresorter, krydder og harpiks. Gjennom historien har duftoljer, voks, vann og salver med naturens dufter vært såpass dyre at de er blitt forbundet med rikdom og luksus. Her hos Lush gjør vi vårt ytterste for å gjøre parfymens luksus og sensualitet til en del av alles hverdag, gjennom de nydelige ingrediensene vi anvender i våre produkter.

Dufter godt, gjør godt
De fleste aromatiske oljer og harpikser har medisinske effekter i tillegg til at de dufter herlig. En optimal kombinasjon av ingredienser kan ha flere ulike fordeler, som f.eks. å holde hårlengdene friske og skinnende, berolige en irritert hodebunn, fremme hårvekst og til og med forbedre ditt humør. Under myggsesongen kan f.eks. sitrusdufter være en bra venn å ha da det har vist seg at de effektivt skremmer bort de slitsomme insektene. Parfyme kan også sitte lenger i håret enn på huden. Det finnes et ord på fransk for dette, «sillage», som beskriver den subtile og lokkende essensen en kvinne etterlater seg når hun går forbi.
Rikdom og luksus er alltid blitt assosiert med helse, velstand og skjønnhet, og glansfullt, velpleid hår er ekstra viktig for et luksuriøst ytre. Håret et blant det første man legger merke til og dufter spiller absolutt en rolle.

Vakker og omsorgsfull

Happy Happy Joy Joy var vår første pleiende hårparfyme. Den inneholder nydelig neroli og rose i kombinasjon med grapefruktolje og appelsinblomstvann. Vi holder oss unna alkohol som kan tørke ut og skade ømfintlige tupper, og vi bruker i stedet mandelmelk og glyserin som skånsomt gir fuktighet til håret gjennom dagen uten å tynge det ned.
I vår sjampobar Godiva har vi anvendt kameliaolje. De kinesiske geishaene vasket håret med rent vann og strøk deretter på kameliaolje for å balsamere og parfymere sitt hår og hodebunn. Laget av frø fra Camellia oleifera er kameliaoljen fin og lett, glansgivende og holder hodebunnen fri for flass. Den er på egen hånd ganske diskre i sin duft og blandes derfor ofte med oljer som gardenia, rose, natthyacint, rosmarin, mimosa eller sjasmin. Vi mikser vår kameliaolje med sensuelt duftende og beskyttende sjasmin, samt andre luksuriøse oljer og smør. Godiva holder håret elastisk og glansfullt, og kan lindre hodebunnen samtidig som den beskytter endene.

Å parfymere håret for dagen kan være en måte å forsinke overgangen mellom en parfymes ulike noter, og kan bidra til å opprettholde og styrke dens intime duftspor. Vår hår- og hudpleieserie har alltid inneholdt noen av våre mest elskede dufter. American Cream for eksempel, en fyldig balsam med vanilje og jordbær! Lush er et duftende selskap. Dette gjennomlyser hvert aspekt av vårt arbeid, fra kritikerroste parfymer til fotkremer. Vår hudpleieserie består av noen av de mest pleiende og eksklusive aromaer som er å få tak i, så neste gang du slenger med ditt nyvaskede, glansfulle hår og noen spør hva som lukter så godt, så husk bare at du har tatt ett steg videre i å spre ordet og duften av en luksuriøs, eksklusiv og håndlaget parfyme.