Emballasjefri kosmetikk

Tenk på hvor mye emballasje du forbruker hver dag - morgenens takeaway-kaffe, all plastpakket frukt og grønnsaker eller plastbestikket du får til lunsj. Listen bygges raskt på, men hva om vi kunne kutte ned på bare litt av emballasjen vi bruker hver dag? Vel, med utviklingen av nakne skjønnhetsprodukter kan du være i stand til det.

Et enda større problem enn de store plastobjektene er mikroplasten. Gjenstander som er plastposer, fiskegarn og emballasje i utgangspunktet, men som deretter brytes ned av sol og bølger og blir små plastpartikler kjent som mikroplast. Partiklene som er altfor små til å fiske ut av havene. Med dette i bakhodet, her er noen ting du kan forvente av våre uemballerte, nakne produkter.

Vi har faktisk vært på markedet med nakne produkter i lang tid!
Produktoppfinner og medgründer av Lush, Mo Constantine sier: "Med et uhell som utgangspunkt begynte jeg å lage nakne produkter og har fortsatt på den veien siden. Min første oppfinnelse var sjampobaren som ble til på slutten av åttitallet. Siden har vi utviklet konseptet mye videre". Fra sjampobarer til badebomber og såper, nakent er ikke nytt for Lush. Men i tider hvor plastforurensning er et økende problem, er det bare fornuftig å utvide konseptet og skyve grensene enda litt lenger.

Naken dusjsåpe har en helt annen oppskrift enn en klassisk såpe
Om du har sett våre nakne dusjsåper lurer du kanskje på hvordan disse skiller seg ut fra deres emballerte kollegaer. Kosmetikkforsker og produktoppfinner Daniel Campbell forklarer: "Nakne dusjsåper oppfører seg og fungerer på nøyaktig samme måte som den flytende versjonen, men det er enklere å bruke nøyaktig den mengden du ønsker". Dusjsåper i fast form er ganske enkelt en konsentrert versjon som ikke inneholder vann. Den innovative nyheten skummer i kontakt med vann akkurat slik en flytende dusjsåpe gjør. Daniel sier: "Nakne produkter må være like gode, om ikke bedre enn de emballerte versjonene, og det er derfor vi startet opp med å utvikle nakne dusjsåper". I tillegg er disse faste dusjsåpene en veldig god måte å redusere bruken av vann på.

Det er billigere å velge nakenhet, noe som betyr at mer penger kan brukes på kvalitet og fantastiske ingredienser i stedet for emballasje.
Det er neppe en overraskelse at 40-50% av prisen på et produkt går til emballasjen, så ved å fjerne den utgiften kan produktet i stedet fylles med enda gunstigere ingredienser. Mo sier: "Å ha de ekstra ressursene å bruke på ingredienser gjør virkelig en stor forskjell". Så du kan være trygg på at din nakne dusjsåpe er full av kvalitetsingredienser som tar vare på huden din, miljøet og leverandøren.

Til og med gavene er nakne
Våre gavedesignere er alltid på jakt etter løsninger som lar dem kutte ned på emballasjen og redusere avfallet, samtidig som de leverer et spektakulært utvalg av festlige gaver. Sjefsdesigner, oppfinner og kreativ direktør Suzie Hackney sier: "Vi prøver å redusere avfall eller å gjenbruke emballasje - vi bruker også nytteknytter (knot wraps) laget av resirkulert PET eller vintage nytteknytter. I 2019 lagde vi resirkulerte badebombebrett som kan pakkes inn i et nytteknytte". Du mikser selv sammen produktene som skal i din gave, som deretter kan knyttes inn i et gjenbrukbart og selvvalgt nytteknytte.

Nakne innovasjoner kan bare fortsette å bli bedre!
I følge våre produktoppfinnere er det ingen grenser for hvor nakne vi kan være. De planlegger å fortsette å kutte i emballasje og tenke utenfor boksen. Mo sier: "Det vi lager er unikt, fullt av kvalitetsingredienser, etikk og mangel på emballasje, og det nye produktsortimentet utvider disse verdiene enda mer". Vi må rett og slett vente og se hvilket ess oppfinnerne har i ermet. Hold øynene åpne fremover for å oppdage alle de fascinerende, nye og nakne produktene som vil forbløffe deg!