Glitre uten mikroplast

Glitre i kapp med stjernene uten å skade miljøet eller bidra til barnearbeid.

Mye glitter inneholder PET eller mikroplast. Dette ender til slutt opp i havet, der plast som ikke er nedbrytbart skader marint dyreliv og forurenser vannet. Men for alle glitterelskere der ute, har vi en plettfri løsning. En ny form for glitter, laget av syntetisk fluorflogopitt (også kalt syntetisk mica), som får badebomber, dusjsåper og andre produkter til å skimre.

Lush begynte å kjøpe materialer som inneholdt naturlig mica allerede i 2012 for å unngå mikroplast i våre produkter. Vi valgte leverandører ut fra deres garantier om at barn ikke arbeidet i produksjonen. Vi gjennomførte også undersøkelser for å bekrefte dette. Vår leverandør jobbet med en lokal frivillig organisasjon kalt BBA (Save the Childhood Foundation), som jobber med hele landsbyer for å skape "barnevennlige landsbyer".

Dessverre ble pigmentavdelingen senere solgt til et annet selskap og vi ble fortalt at selskapet ikke lenger kunne tilby den samme eksterne tredjepartsgjennomgangen. De nye leverandørene insisterte på at det ikke eksisterte noe barnearbeid, men fordi vi ikke lenger hadde bekreftelse på det fra et eksternt selskap, ble vi bekymret. På grunn av dette tok Lush beslutningen om å slutte å bruke naturlige micapigmenter i produktene våre og finne en alternativ løsning.

Syntetisk mica består av naturlige mineraler og er et materiale designet av mennesker for å etterligne glittereffekten hos naturlig mica. Så i stedet for å fylle opp badet ditt med plast som ikke brytes ned i naturen og som kan være giftig for vannlevende dyr og organismer, kan du trygt lene deg tilbake i badekaret ditt og nyte ditt skimrende bad uten å få dårlig samvittighet.

I 2014 begynte Lush arbeidet med å erstatte alle ingredienser som inneholdt naturlig mica med syntetisk mica, og fra 1. januar 2018 var naturlig mica ikke lenger å finne i vår produksjon. 

En annen årsak til at syntetisk mica er bedre å bruke enn naturlig mica er at det syntetiske produserer mye sterkere farger. Og fordi den er produsert syntetisk i et laboratorium er det et veldig rent produkt, det har heller ikke blitt forurenset av tungmetaller, noe naturlig mica ofte kan være.

Produkter fra Lush (glitrende eller ikke-glitrende) er laget med matfarger i størst mulig grad, syntetisk mica, mineraler og naturlig stivelse. Våre skrubber inneholder naturlige eksfoliater som havsalt, sukker, trekull, frø, gryn eller kvernede nøtter. Alt glitter og skrubb som strømmer ut fra badet ditt (hvorav noe strekker seg helt ut til havet) vil være ufarlig for miljøet og være fullstendig fritt for barnearbeid.