Retur av svarte potter

En svart Lush-potte kan ha flere liv enn en katt! Disse klimasmarte små beholderne, laget av slitesterk polypropylenplast, har flere fordeler å vise deg.

Vi ønsker at alle våre produkter skal komme uten emballasje, men siden det ikke er mulig (ennå!), bruker vi disse ekstremt enkle, svarte pottene. Lush’ svarte potter består av en blanding av kjøpt resirkulert plast og resirkulerte svarte potter. De gir deg en trygg og stilig oppbevaring for dine favorittkremer, geleer og lotions. Vi garanterer at plasten som brukes i pottene er ufarlig og ikke frigjør farlige stoffer. Men hvorfor holder vi oss til disse enkle pottene? Jo, for ved å holde det enkelt trenger kunden kun å betale for det aktuelle produktet inne i potten, og ikke for mye ekstra og kostbar, fancy emballasje.

Å bruke disse enkle, svarte pottene har en annen viktig fordel. De er en del av Lush’ eget bærekraftige resirkuleringssystem og som lar dem komme tilbake til live flere ganger enn skuespillerne i såpeserien Dallas! Slik fungerer det:

Etter at du har levert inn dine svarte potter til en av våre butikker (vi kan dessverre ikke motta bokser på noen annen måte foreløpig), returneres de til byen Poole i England. På Green Hub (Lush’ interne gjenvinningsstasjon) blir pottene fliset opp, vasket og tørket i en maskin som heter granulator. De små plastbitene er nå klare til å smeltes ned og igjen bli omdannet til nye svarte potter.

     

Disse blanke, nye pottene er nå klare til å gjenfylles med ferske produkter og sendes ut til våre kunder og butikker (som selvfølgelig sparer, vasker og returnerer krukken på nytt). Når du leverer inn fem tomme, rene potter i din Lush-butikk, får du en fersk ansiktsmaske som takk for bryet. Er du usikker på hvilken emballasje denne returordningen gjelder? Etiketten utenpå inneholder all den informasjon du trenger. Men det er flere grunner til at vi ønsker å se deg levere inn potter. Gjenvinningssystemet vårt er en lukket sløyfe som vi har total kontroll over, noe som betyr at vi kan være sikre på at plasten vi leverer produktene våre i blir ivaretatt ordentlig og ikke havner der den ikke hører hjemme. Psst! Vend boksen og se etter et tall... Det tallet viser deg hvor mange ganger denne boksen har blitt resirkulert. Kult, ikke sant?

Blir det vanskelig for deg å returnere pottene til en butikk? Da setter vi stor pris på om du gjenvinner emballasjen lokalt eller gjenbruker pottene til andre formål, som f.eks.:

  • Så frø i pottene og se planter spire, gro og trives!
  • Oppbevaring av små deler, som perler, knapper, skruer, frø eller krydder, ja, hva som helst.
  • Samle opp noen potter og gi dem vekk til en lokal barnehage som kan benytte dem til sine hobbyaktiviteter. De er blant annet perfekte å oppbevare maling i!
  • Snackbeholder! Fyll opp boksen med nøtter, frukt eller bær og ta med i veska på jobben, på trening eller på tur.
  • Lag hjemmelagde meiseboller til fuglene. Fyll koppen halvveis opp med en blanding smeltet delfiafett og frø/nøtter/frukt, legg en snor oppi og fyll opp resten av koppen med frøblandingen. La det stivne og løft meisebollen ut av koppen etter snoren. Enkelt! Du kan også lage hull i selve koppen, feste snoren i den og henge hele koppen med frøblandingen oppi.