Etisk innkjøpspolicy

Hos Lush er vi stolte over kreativiteten vår, og den begrenser seg ikke til produktoppfinnelser. Helt fra starten av har målet vårt vært å bruke de beste, sikreste og vakreste ingrediensene som er tilgjengelige.

Vi har lært at om du vil ha de beste ingrediensene, må du ut i verden for å finne dem. Vårt dedikerte innkjøpsteam jobber hardt for å sikre at det er nettopp det vi får, kun det beste. Kreativ tenking og problemløsning er en sentral del av prosessen med å anskaffe de viktigste eteriske oljer og absolutter, de beste naturlige råvarene, trygge syntetiske materialer, emballasje i 100% resirkulerte materialer og å ekskludere palmeolje fra våre produkter.

Lush har veldig sterke bånd til samfunnene og områdene vi kjøper ingrediensene våre fra. Vi mener at ingrediensene bør kjøpes på en respektfull måte som beskytter og ivaretar miljøet og samfunnene. Lush støtter rettferdighet og sosial handel. Vi finner ut av hvilken innvirkning vår handel har på mennesker og miljø og tar ansvarlige avgjørelser derfra.

Etiske hensyn ved kjøp

• Arbeidstakerrettigheter - fagforeninger, kollektive forhandlinger, helse og sikkerhetsspørsmål, retten til å fratre, rettferdig lønn, arbeidstid, diskriminering, ingen barnearbeid.

• Miljø - økologisk produksjon, bærekraft, truede arter, forurensning i vann og på land, ressursbruk for ingrediensforedling, ingen genetisk modifisering.

• Dyrebeskyttelse - ingen ingredienser som er testet på dyr. Kun vegetariske ingredienser.

• Transport - avstandene som ingrediensene må fraktes, minimalt med luftfrakt, minimal bruk av emballasje.

Vi kjøper...

• 1/6 av hele verdens produksjon av appelsinblomst-absolutt fra små appelsinlunder i Tunisia.
• 1/8 av hele verdens produksjon av neroliolje, høstet for hånd fra pomeraniantrær i Tunisia.
• 1/10 av hele verdens produksjon av tyrkisk rose-absolutt. 
• Benzoin til en verdi av 5 landsbyer ved de utilgjengelige høydene i det nordlige Laos, et av de fattigste landene i Sørøst-Asia.
• Rettferdig handlet sheasmør som støtter 400 kvinner ved avsidesliggende områder i Ghana.
• 55 tonn økologisk, fairtrade kakaosmør fra Costa Rica og Den Dominikanske Republikk.
• Nesten 1/5 av Storbritannias hennaimport, opp til utrolige 50 tonn.
• Sandeltre fra en øy i Oseania (for å unngå kidnappere, mafia og smugling i India) som høstes bærekraftig av urbefolkningen Kanak.
• 1/3 av hele Ungarns produksjon av den fineste blå kamilleolje.
• 150 bunter blomster i uken eller omtrent 8000 i løpet av et år som vi bruker i våre ferske produkter.
• 25 tonn økologisk frukt per år og 50 tonn frisk frukt og grønnsaker hvert år, både økologisk og konvensjonell, som dyrkes når sesongen tillater det.
• Lush har også sluttet å bruke rundt 250 tonn palmeolje i et forsøk på å redde orangutangen og dens truede levemiljø i Indonesias regnskoger.

Leverandører vi støtter

I mange år har vi hatt en policy om, der det er mulig, å kjøpe materialer direkte fra produsentene, dvs. bøndene, dyrkerne og foredlerne. Dette gjør vi for å lære den sanne historien til hver ingrediens. Dette betyr at innkjøpsteamet vårt reiser jorden rundt for å besøke leverandører og møte menneskene bak ingrediensen. Vi kan med egne øyne se hvordan ingrediensen dyrkes, høstes, utvinnes, bearbeides osv. Det gir oss en bedre forståelse av råvarene våre, hvor de kommer fra, hvordan de produseres, hvilke potensielle arbeids- eller miljøproblemer som kan oppstå og hva som kan påvirke prisen på råvaren (sesong, avlinger, klima osv.).

Å kjøpe materiale på denne måten, dvs. ved å inkludere personlig kommunikasjon, hjelper oss å fremme gode, ærlige, langsiktige og produktive forhold til produsentene og leverandørene, som igjen bidrar til pålitelige leveranser av materialer av høy kvalitet. Vi kan sørge for at leverandørene forstår våre forretningsbehov, og vi forstår deres virkelighet.

Ved å kjøpe direkte fra produsenter har vi også muligheten til å støtte og hjelpe med å finansiere verdifulle og progressive prosjekter rundt om i verden, noe som gjør oss stolte.

Når innkjøpsteamet ikke er på reisefot eller ute i felten, gir de regelmessige oppdateringer, rapporter og presentasjoner om:

• Råvarene vi kjøper for å lage våre produkter
• Fair trade og ulike sosiale prosjekter
• Leverandørlister
• Status på ingredienser
• Deres erfaringer fra handleturer (som ofte er veldig utfordrende!)

Dette utvikler seg hele tiden etter hvert som Lush’ virksomhet vokser, og det samme gjør antall relasjoner til leverandører over hele verden.

Rettferdig handel

Våre tanker om Fairtrade (link til egen artikkel)

Barnearbeid

Vår holdning til barnearbeid er i tråd med ILO-konvensjonens standarder. Vi mener at den laveste arbeidsføre alderen ikke bør være lavere enn alderen for gjennomføring av lokal obligatorisk utdanning. Vi insisterer på at våre leverandører ikke er involvert i noen form for barnearbeid. Skulle en leverandør oppdage at barnearbeid forekommer, forventer vi at de vil delta i opplæring og delta på et overgangsprogram som vil hjelpe barnet tilbake til skolen. Lush har veldig sterke bånd til samfunnene og områdene hvor vi kjøper ingrediensene våre fra. Vi mener at våre ingredienser bør kjøpes på en respektfull måte som beskytter og ivaretar miljøet, samfunnene og menneskene som lever der.

Lush har veldig sterke bånd til samfunnene og områdene hvor vi kjøper ingrediensene våre fra. Vi mener at våre ingredienser bør kjøpes på en respektfull måte som beskytter og ivaretar miljøet, samfunnene og menneskene som lever der.