Fersk Kosmetikk AS – LushNorge – Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan LushNorge samler inn og bruker personopplysninger.

Om www.lushnorge.no

Nettstedet www.lushnorge.no eies og drives av Fersk Kosmetikk AS org.nr. 992 986 913 MVA, Postboks 85, NO 2011 Strømmen. Formålet med nettstedet er å gi kunder mulighet til å se og kjøpe LUSH produkter over internett, få de levert hjem og med samtykke fra kundene informere om produktene og utføre kundeservice. Siden vi kun selger produkter på lisens fra LUSH Ltd bruker Fersk Kosmetikk AS «Lush» og «LushNorge» som mer gjenkjennelige navn for kundene, og vi benytter LushNorge for Fersk kosmetikk AS i den videre teksten her. 

Behandlingsansvarlig:

  • Navn: Fersk Kosmetikk AS (LushNorge)
  • Kontaktperson: Magne Thunestvedt 
  • Telefon: 91684455
  • E-post: post@lushnorge.no 
  • Adresse: Postboks 85, 2011 Strømmen

Hvilke opplysninger samles inn?

Identifiserbar informasjon

Dette er informasjon kan knyttes til deg som individ. 

kunne levere varene du har bestilt, og kontakte deg med informasjon og oppdateringer relatert til bestillingen din, trenger vi:

  • Navn,
  • Adresse,
  • Telefonnummer,
  • E-postadresse,
  • Betalingsinformasjon som kredittkort el l og eventuelt personnummer (kredittsjekk ved fakturabetaling). Siden vi benytter en utsjekkløsning far Klarna (se under) hverken ser eller oppbevarer vi denne typen informasjon selv.
  • Eventuell annen informasjon som frivillig opplyses i dialog med LushNorge f eks ved henvendelser til kundeservice.    

Denne informasjonen er vi pålagt å oppbevare i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering, og eventuell garanti- og returhåndtering. Fersk Kosmetikk AS er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov.

Ikke-personlig identifiserbar informasjon

Dette er informasjon som ikke avslører din personlige identitet.

Informasjon om bruk av nettsiden, i form av blant annet statistikk som viser: hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, søkeord, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettleser som benyttes.

Vi knytter ikke denne opplysningen direkte til deg som bruker. Det gjør det mulig for oss å utarbeide stadig bedre og mer brukervennlige tilbud. (Se mer om cookies nedenfor)

Hvordan samles opplysninger inn?

Du kan komme til å gi Fersk Kosmetikk AS informasjon om deg selv ved besøk eller kjøp i nettbutikken, ved opprettelse av kundekonto, eller ved henvendelser til kundeservice.

Kundekonto

Å registrere seg med kundekonto er frivillig hensikten er å for å forenkle kjøpsopplevelsen i nettbutikken.  For å opprette en kundekonto må du oppgi en gyldig e-post-adresse, navn og adresse.  Det er ikke nødvendig å opprette en kundekonto for å handle, men med din egen kundekonto vil du slippe å fylle inn alle personopplysningene dine neste gang du handler hos oss. Du vil også få tilgang til din kjøpshistorikk og eventuell annen tilleggsfunksjonalitet. 

E-post, telefon eller tilsvarende

Ved spørsmål om ordre, levering eller annet per e-post, kan du gi oss visse opplysninger som f.eks. e-postadressen for at vi skal kunne fullføre forespørselen din.

Nyhetsbrev

På vår nettside kan du registrere deg som mottaker av vårt nyhetsbrev på e-post. Påmelding til nyhetsbrev fra LushNorge er gratis og ikke bindende. Det er mulig å si opp abonnementet når som helst. Ikke-aktive mottakere av nyhetsbrevet slettes automatisk etter 12 måneder.

Innsamling ved hjelp av automatiserte verktøy

Vi kan bruke cookies, loggfiler og annen teknologi for å samle inn visse opplysninger om de besøkende på nettstedet vårt, bruken av våre elektroniske tjenester og henvendelser via våre nyhetsbrev. Disse opplysningene er anonymisert og knyttes ikke opp til deg som bruker.

Cookies:

Denne nettbutikken bruker cookies, eller såkalte informasjonskapsler, for å gi deg en bedre brukeropplevelse i alle kanaler. Bruk av cookies er basert på samtykke gjennom cookies-innstillinger i din nettleser, samt din fortsatte bruk av våre sider. Er du nysgjerrig på vår bruk av cookies, samt hvordan du styrer bruken av disse?

Les mer her 

Deling av personopplysninger

LushNorge opptrer på vegne av og etter lisens fra LUSH Ltd, UK. Ihht lisensavtalen har LUSH Ltd eierskap til persondata til våre kunder og mulige kunder gir LushNorge tilgang til. LushNorge har under samme avtale tillatelse til å forvalte og bruke disse dataene til å selge LUSH produkter i Norge.  LUSH Ltd har derfor tilgang til norske kunders persondata og behandler disse ihht «Lush Group Privacy Notice». 

Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av våre databehandlere. Det er kun Lush Ltd, og LushNorge med underleverandører som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Våre databehandlere:

24 nettbutikk  - Utvikling og vedlikehold av nettstedet

Septera Regnskap AS – henter informasjon nødvendig for regnskapsføring etter gjeldende regler og lover.

Egne databehandleravtaler mellom Fersk Kosmetikk AS og databehandlerene regulerer hvilken informasjon de har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Utlevering/formidling av personopplysninger til tredjeparter

Vi deler i minst mulig grad opplysninger med 3dje parter.  Det gjøres med sanarbeidspartnere som er nødvendig for å utføre de tjenestene vi tilbyr som Helt Hjem AS for levering av pakker og Klarna for levering at utsjekks og betalingsløsning.  Disse bedriftene har ikke lov til å bruke utlevert informasjonen til noe annet enn å utføre tjenester for oss.

Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.

Følgende selskap er sentrale når dine opplysninger behandles:

KLARNA Utsjekk og betalingsløsning.

Klarna gjennomgår og evaluerer opplysningene du oppgir, og kan dele opplysninger med andre virksomheter og kredittvurderingsbyråer dersom det finnes legitim interesse for dette. Dine personopplysninger blir behandlet i henhold til gjeldende personvernlovgivning, som beskrevet i Klarnas retningslinjer for personvern

Ditt kortnummer, personnummer eller annen betalingsrelatert informasjon oppbevares ikke av oss. Alle transaksjoner skjer eksternt hos Klara AB. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.

Helthjem Netthandel AS  og Consignor

Vi benytter Helthjem Netthandel AS for distributør av pakker til deg.
Consignor plattformen benyttes for registrering av forsendelser og skriving av forsendelsesetiketter (Consignor er altså en interface eller mellomlag mellom oss som forsender og pakkedistributør).

MailMojo System for utsendelse av nyhetsbrev på e-post. Kun relevant ved påmelding.

Facebook og Instagram Analyseverktøy og brukerstatistikk. Kun relevant dersom du frivillig henvender deg til noen av våre brukerkontorer, liker, kommenterer eller på annen måte veler å synliggjøre at du har sett elelrl besøkt våre kontoer.  

Google Analytics Anonymisert analyseverktøy og brukerstatistikk.

Formålet med informasjon som behandles

Formålet med informasjonen som innhentes er kunne tilgang til våre produkter og tjenester og utføre avtalte oppdrag, sende relevant informasjon samt å forbedre å forbedre våre produkter, tjenester og nettside.

Rettsgrunnlag for innsamling og behandling av personopplysninger

Samtykke

LushNorge behandler personopplysninger i forbindelse med frivillige tjenester som å bestille varer eller melde seg på nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er i disse tilfellene samtykke fra eller avtale med deg.

Rettslige forpliktelser

LushNorge behandler personopplysninger som er nødvendige for kunne gjennomføre bestillinger, og av hensyn til etterlevelse av rettslige forpliktelser eller relevant lovgivning, slik som bokføringslov og forbrukervernlovgivning.

Berettiget interesse

LushNorge behandler uidentifiserbar personinformasjon slik som adferdsmønstre ved bruk av nettstedet lushnorge.no. Denne informasjonen brukes til å analysere hvordan våre tjenester benyttes, slik at vi kan forbedre våre produkter og tjenester samt tilpasse informasjon og markedsføringstiltak. Behandlingen av disse personopplysningene gjøres med bakgrunn i en interesseavveining med beslutning om berettiget interesse for behandlingen.

Hvordan lagres/slettes informasjonen

Dersom LushNorge ikke lengre har grunnlag for å behandle personopplysningene som er samlet inn, slettes disse. Denne slettingen skjer rutinemessig ved årlig gjennomgang av hver enkelt database.

Kundekontoer

Vi beholder kundeinformasjon så lenge kundekontoen er aktiv eller etter behov for å levere tjenester og kunne overholde våre juridiske forpliktelser. For å følge obligatorisk lov, Bokføringsloven og Hvitvaskingsloven må personopplysninger oppbevares i 5-10 år.

Kunderservice

Henvendelser på e-post eller annet vis til vår kundeservice blir lagret frem til saken er ferdig behandlet

Sosiale medier

Henvendelser eller dialog via Facebook eller Instagram eller andre sosiale medier behandles fra LushNorge sin side ihht denne personvernpolicyen så langt løsningene på de aktuelle sosiale mediene understøtter dette. Men som kjent vil all informasjon som legges igjen i sosiale medier være underlagt det enkelte sosiale medias policy når det gjelder behandling og oppbevaring av disse.

Nyhetsbrev

LushNorge sender etter samtykke fra kunder nyhetsbrev på mail. Opplysningene blir kun brukt til utsendelse av nyhetsbrev. Du kan avslutte ditt abonnement ved å benytte linken nederst i nyhetsbrevet eller ved henvendelse til nettbutikken. Når du avslutter ditt abonnement flyttes informasjonen din til en liste over avmeldte abonnenter. På den måten er du sikret at du ikke mottar fremtidige utsendelser. Dersom du ønsker å slette denne informasjonen kan du ta kontakt med oss.

Dine rettigheter

Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg. Hvis opplysningene er feil kan du be om at opplysningene rettes eller fjernes. Vi kan ikke fjerne opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak til å beholde opplysningene som ikke-avsluttede handler eller mulige uavklarte klagesaker som vi kan komme til å holdes ansvarlige for.

Dersom du mener at Fersk kosmetikk AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no