Hvordan bruke henna hårfarge

Fargelegg håret med den fineste persiske henna med fuktighetsgivende kakaosmør og eteriske oljer som gir et naturlig alternativ til kjemisk hårfarge. Her er alt du trenger å vite for å få best resultat ved farging. 

Hvilken farge skal jeg velge?

Brun
Indigo og malt kaffe er blandet med henna for en luksuriøs og fyldig sjokoladebrun hårfarge.

Rouge
Om du velger denne - vår rødeste hårfarge, kan det være lurt å sette brannvesenet i beredskap; brennende henna og fersk, økologisk sitronjuice gir deg en flammende rød farge.

Marron
Kaffe blandet med fersk, økologisk sitronjuice får frem en høstlig varme med en skinnende kastanjefarge.

Noir
Indigourt er i fokus for skinnende midnattsblå nyanser. I denne svarte hårfargen har vi også tilsatt litt rød henna for å gi ekstra glans (uten at det gir røde toner i håret).

Venitien
Denne iranske henna-, kamille-, rabarbra- og cassia-jordbærblonde hårfargen gir varme, solkyssede toner til naturlig blondt, lyst eller hvitt hår.

Alt du trenger for en perfekt henna behandling:

• Din henna-blokk
• Ultraplant eller Ultrabland (eller noe lignende) for å beskytte hårlinjen og ørene mot farge
• Gummihansker
• Bolle (som tåler varme)
• Kjele
• Avispapir for å beskytte gulvet
• Mørke håndklær for beskytte skuldrene
• En tresleiv å røre med
• Hårklemmer til å holde hår unna med
• Sjampo og balsam

NB! Ta alltid en liten test på en liten klype hår før du bruker henna på hele håret. (f.eks på underhår i nakken). Følg instruksjonene og husk at henna forsetter å virke i håret noen timer etter at du har vasket det ut. Om du har kjemisk behandlet hår, vil dette påvirke resultatet, spesielt om håret er bleket eller farget lyst. Om håret er bleket av solen vil også dette spille inn. En test på en liten klype hår er EKSTRA VIKTIG om håret er behandlet på noe vis. Henna har en fin effekt på hår som har grått hår innimellom, de grå hårene vi skinne rødt sammen med de mørkere hårstråene. Om du har over 40% grått hår er det spesielt viktig at du også har med en del grått når du tar testbehandlingen. Du bør la testen sitte i fra 20 min til én time. Etter at du har vasket, skylt og tørket håret og du synes det ser bra ut - sett i gang med hele håret.

   

Hvordan påføre henna i 5 steg:

Nøkkelen til et flott hennaresultat er en sjenerøs og grundig påføring - ideelt sett med hjelp
av en venn. Vi anbefaler også å gjøre en fargetest først. Slik får du de beste resultatene.

1. Knekk opp platen og legg den i en varmebestandig bolle over en kjele eller bain-marie metoden med kokende vann. Rør gradvis inn nykokt vann til du når konsistensen av smeltet sjokolade (det er omtrent 720 ml vann per plate).

2. Hvis du er av den rotete typen, legg vår Ultrabland eller Ultraplant i hårfestet og rundt ørene, bruk gamle klær og beskytt omgivelsene med avispapir. Vi anbefaler også at du bruker hansker.

3. Når hennablandingen er avkjølt og har en behagelig temperatur, kan du begynne å påføre. Sørg for at håret er tørt og uten floker. Påfør først på hårets røtter, arbeid fra nakken og oppover, etterfulgt av sidene. Bruk en fargepensel for ekstra presisjon.

4. Glatt rikelig gjennom lengdene og endene av håret og legg det deretter i en haug på toppen av hodet.

5. La virke i opptil to timer.

For å fjerne, tilsett litt vann i håret og fokuser på sirkulære bevegelser rundt hårfestet for å først løfte hennaen fra huden og håret. Følges opp ved å skylle og bruke vår co-wash. I tillegg til å bidra til å fjerne henna, hjelper co-wash håret til å opprettholde sitt naturlige fuktighetsnivå. Følg opp med sjampo for å fjerne all henna og deretter bruk balsam som normalt. Vil du forbedre fargen din med enda en runde med hennapåføring? Det kan du, bare så snart håret er tørt.

Visste du at:

• Henna-fargen er så trygg at du kan bruke den så ofte du vil. Prøv å fargelegge flere ganger for å bygge opp en skikkelig intens og varig farge.

• Å dekke håret med plastfolie eller en dusjhette vil gi rødere nyanser, mens hår som ikke er dekket vil få en mørkere farge.

• Du kan fint kombinere to av fargene for å få en mellomfarge.

Våre hennafarger er 100% naturlige og har en pleiende base av mykgjørende kakaosmør. Fargene legger seg som et beskyttende og pleiende filter utenpå hårstråene, noe som gir et glansfullt, mykt og fyldig hår.