Nytteknytter

 Handled Bottle Wrap_500x500 playtime_knot_wrap_2020_500x500

Nytteknytter som gaveinnpakning
Hvis du leter etter ideer til gaveinnpakning, trenger du ikke lete lenger! Vi introduserer det perfekte alternativet til innpakningspapir, våre gjenbrukbare og bærekraftige gavepapir i stoff aka nytteknytter. Laget av økologisk bomull eller resirkulerte plastflasker er flotte å ha på seg eller pakke inn på nytt.

Du finner vår nytteknytter her!

Nytteknytte er brukt som gaveinnpakning i flere hundre år
Nytteknyttet og knyttepakking er basert på den tradisjonelle japanske pakkemetoden, furoshiki. Furoshiki er et firkantet stykke tøy, som betyr “klede for badet” Det ble populært i Japan på 17-hundretallet, hvor den ble brukt til å bære toalettsaker til de offentlige badene.

Etter som tiden har gått har furoshiki blitt brukt til å bære, eller til å pakke inn hva som helst. Det er et symbol på den japanske kulturen og setter fokus på å ta vare på ting og unngå å kaste.

Om du gir et Nytteknytte som en gave, så sparer du papir, plast og avfall. Og så ser de så nydelige ut. Den heldige mottaker av en knyttepakket gave kan enten bruken den igjen til samme formål, eller de kan brukes som skjerf, hårbånd, belter, bag, eller hva som helst du synes det passer å bruke den til. Hver gang noen gjenbruker skjerfet du har brukt til innpakning vil de tenke på deg!

Vi liker ideen med å pakke gaver i tøy så mye at vi på sikt har tenkt å kutte ut innpakning I butikkene våre og kun bruke furoshiki. Dette vil spare miljøet for tonnevis av avfall hvert år. Du kan ha det morsomt i timevis med furoshiki. Det er så avhengighetsskapende at du kommer til å fortelle alle at de må gå over til ”knytting”!

Sjekk ut vår steg-for-steg video for å lære hvordan pakke inn med nytteknytte. Enkelt, tøft og ikke minst miljøvennlig!

5 måter å bruke ditt nytteknytte på:
Forhåpentligvis var du heldig nok og mottok en LUSH gave pakket inn i et skjerf denne julen, eller kanskje du har liggende noen skjerf pakket bort i klesskapet ditt som venter på å komme ut i dagslys? Sjekk ut 5 av våre favorittmetoder å bruke disse gjenbrukbare skjerfene på!

knotwrap1 knotwrap4 knotwrap3 knotwrap2 knotwrap6

1. Knytte rundt halsen Brett skjerfet ditt i to og lag en triangelform, rull det deretter sammen til et smalt bånd. Knytt det løst rundt halsen som et tøft tilbehør til hvilket som helst antrekk.

2. Tilbehør til håndvesken Frisk opp en enkel håndveske eller handlenett ved simpelthen å knyte ditt skjerf rundt det ene håndtaket. Det frisker opp antrekket ditt, samtidig som det kan komme til nytte for å samle håret (se nummer 3) eller bli brukt som et ekstra handlenett (sjekk ut nummer 5).

3. Klassisk hårbånd Brett ditt nytteknytte i to for å få en triangelform, rull det deretter sammen til et bånd med cirka 3 cm bredde. Glatt håret ditt ned, plasser skjerfet rundt kronen på hodet ditt og knytt endene sammen bak med en dobbelknute. Tøft!

4. Western-inspirert skjerf Brett skjerfet i to til et triangel, legg deretter trekanten ned mot brystet ditt og knytt endene sammen i nakken. Ekstra fint om du har et skjerf med et flott motiv på!

5. Veske med lukning Dette er en spesielt smart måte å benytte ditt skjerf på! Ta med nytteknyttet ditt på shopping, knyttet sammen til et praktisk og tøft handlenett dersom du trenger ekstra plass til varene dine.