Gisellas favoritterHei! Jeg heter Gisella Francisca, jeg er en profesjonell innholdsskaper og jobber også som makeupartist og stylist. Jeg er utdannet journalist med en mastergrad i merkevarestrategi – og en jobb innen dette var grunnen til at jeg flyttet fra hjembyen min Rio de Janeiro til Oslo for noen år siden. 

Mitt hovedmål som influenser er å bygge et fellesskap basert på positive verdier og oppmuntrende vibber, kjærlighet, farger og inspirasjon! Jeg berører temaer som sorg, rasisme og interseksjonell feminisme på en lett, men tankevekkende måte. Jeg elsker å dele skjønnhets- og stylingtips for å inspirere kvinner som meg til å prise seg selv og deres naturlige egenskaper. Det er sentralt for meg at folk skal føle noe positivt etter å ha besøkt min profil.

I oppveksten føltes håret mitt feil i enkelte miljøer. Rasisme sover aldri. 
Som mange kvinner der ute, har jeg flere hatter: Som mor, søster, profesjonell, kone, venn og ikke minst, kvinne. Vi kvinner er magiske skapninger, ikke sant? Jeg er en svart kvinne født og oppvokst i en svart familie i Rio de Janeiro, og en av utfordringene i oppveksten min var at de fleste i mine omgivelser var hvite. Det gjaldt både samfunnet og media i Brasil på 80-tallet, så håret mitt føltes ofte feil i enkelte miljøer. 

Jeg pleide å bruke ulike metoder for å redusere volumet på håret. Jeg følte jeg ikke hadde noe valg som barn, men jeg tror jeg ville følt det samme som voksen på den tiden. Det var både det som var vanlig og det som omgivelsene og samfunnet forventet av deg. Med årene møtte jeg flere ulike type mennesker, fikk andre referanser og begynte å utvide/endre hva jeg både ønsket og følte var naturlig for meg.

Selv om vi svarte utgjør over femti prosent av befolkningen i Brasil, har vi vært underrepresentert for lenge, og det har garantert påvirket min selvoppfatning som svart kvinne. Selvfølgelig visste jeg at jeg var svart, fordi rasisme sover aldri. Men jeg var ikke i kontakt eller stolt av arven min, for klasse og økonomisk tilgang kan til og med "endre" hudfargen din. Det å tilhøre til en høyere sosial klasse gjorde at verken jeg eller familien min var klare over det, men heldigvis er ting blitt bedre nå.Fokuset ble å se på meg selv som kul. Volumet på håret mitt skulle fremheves!
Da jeg vokste opp og dro til London for å studere, åpnet verden seg. Jeg var i stand til å bli inspirert av så mange stolte svarte mennesker! Der var det flere som var stolte av sin bakgrunn og hudfarge enn det jeg hadde opplevd i Brasil. Den intensive immersion i deres Black-Culture viste meg en side av meg selv som jeg ikke var klar over at var der. Jo mer komfortabel jeg ble med håret, jo mer ville jeg utforske! Nå var målet med styling det å fremheve volumet på håret mitt istedenfor å «kontrollere» det.

Denne endringen kom fra flere forskjellige scenarioer og påvirkninger, men også fra min utvikling som person, hvor jeg følte jeg hadde oppnådd mer suksess og var mer stolt av meg selv. Det første jeg måtte jobbe med var å sette pris på min egenart. Jeg fokuserte sterkt på å se på meg selv som «kul». Det var nesten som å hjernevaske meg selv med mine egne kvaliteter, uansett hva som gjorde meg unik. Dette skjedde ikke over natten og kom fra mange stunder alene med tankene mine, men det gjorde meg sterkere dag for dag. Jeg møtte også folk som oppmuntret meg i prosessen. Jeg tror det også teller at jeg ofte var involvert i kreative prosjekter rundt meg, så jeg fikk mange referanser i det nye og spennende miljøet.Jeg vil at min sønn skal være stolt av hvor kan kommer fra.
Sønnen min som er en blandet 5 år gammel gutt, som vokser opp med referanser jeg ikke hadde. Dessuten er 2022 ganske forskjellig fra 1982 når det kommer til medias og samfunnets racial-agenda. Gutten min kan se folk som ligner ham på TV, i bøker, blader, osv. Som mor er dette noe som letter hjertet mitt, fordi det siste jeg vil er at han skal føle seg slik jeg følte meg i oppveksten min. Min arv i livet hans er å oppdra en ærlig, snill og ekte mann som er stolt av hvor han kommer fra. 

Siden han var en liten baby har han likt å ta på håret mitt og leke med krøllene mine. I dag gjør han det samme med sine egne krøller og han elsker når vi har en hårstyling-session sammen. Han blir genuint interessert i å kjenne på produktene og de ulike teksturene, og det gjør meg stolt når jeg ser at han elsker den han er.Produkter jeg elsker i denne delen av min hårreise.
Vi har noen favoritter her hjemme, men det er viktig å påpeke at dette avhenger av person, stil, livsstil, smak og hvor i verden man bor – med tanke på klima osv. Men for enhver krøllete person, etter min mening, er en co-wash, en hårmaske og en leave-in produkter man bør absolutt ha. 

I mitt tilfelle bruker jeg en rensende balsam eller en co-wash. Jeg har brukt Avocado Co-wash i det siste og den er supereffektiv og snill mot håret mitt! Ettersom jeg bor i Oslo, vasker jeg ikke håret så mye som jeg gjorde da jeg bodde i Rio. Så jeg bruker hårmasker eller en rensende balsam oftere enn en vanlig balsam. Nylig begynte jeg å bruke Renee’s Shea Soufflé etter co-wash og jeg lar den være i håret. En del av håret mitt er bleket, så jeg trenger all den fuktigheten jeg kan få – og dette er et produkt som hjelper masse.Jeg håper denne samtalen her vil inspirere andre krøllete kvinner til å være mer i kontakt med deres arv og historie. Selvkunnskap er nøkkelen til livet og i hårreisen er det ikke annerledes. Alle krøller er forskjellige, har sin egen personlighet og karakter og dette er det fine med det hele.

 

 Titt på Lush sine hårpleieprodukter til krøller og afrohår her!